İnoksan, 2019’da yurtdışı pazarlarında aktif olacak
Dünya markası olma yolundaki hedeflerine emin adımlarla ilerleyen endüstriyel mutfak sektörünün öncü şirketi İnoksan, yurtiçinde ve yurtdışında gerçekleştirdiği projelerle 2018 yılında da adından sıkça söz ettirdi.
2018 yılında kurumsal yapısını güçlendirmeye yönelik çalışmaları tamamlayan sektör devi İnoksan, 2 milyon avroluk makine yatırımıyla özellikle stratejik ürün gruplarında kapasite artışı gerçekleştirdi. İnoksan’ın 2018 yılına dair başarı serüvenini anlatan İnoksan Genel Müdürü Esra Altay Batkın 2019 yılında global pazarlarda daha aktif olacaklarının sinyalini verdi.
Ciromuzun %2’si Ar-Ge’ye ayrılıyor
Bilgi sistemleri alanında yaptığı toplamda 4 milyon lira yatırımla SAP kurulumunu tamamlayan İnoksan, müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmak için kendini geliştirmeyi sürdürüyor. Yeni yatırım ve Ar-Ge çalışmalarını özetleyen Esra Altay Batkın: ”Yeni ihracat pazarlarındaki ürün talebini karşılamak ve talebi sürekli kılmak için yerli katma değer oranının en yüksek olduğu ürünler için yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Ciromuzun %2’sini Ar-Ge çalışmalarına ayırıyor ve “sektöre değer katan” işler ortaya koymaya gayret ediyoruz. Bu doğrultuda İnoksan Ar-Ge Merkezi’nde geliştirdiğimiz yeni ürünlerimizi 2019 yılında global pazarlara sunmaya hazırlanıyoruz.
2019 yurtdışı pazarlarında aktif geçecek
2018 yılında şirket genelinde %30’luk bir büyüme kaydeden İnoksan, 2019 yılında ihracatta satışlarını %45 oranında artırmayı hedefliyor. Yine 2018 yılı içerisinde 80’i aşkın ülkeye ihracat yaptığımızın da altını çizmek isterim. Yurtdışında 2018’de oldukça başarılı sonuçlar elde ettik. Yıl biterken Çin pazarı için CQC denetimimizi de başarıyla tamamladık. Önümüzdeki dönemde Afrika ve Asya Pasifik öne çıkan pazarlarımız olacak. Özellikle Çin, Hindistan, Kenya, Etiyopya gibi ülkelerle birlikte Avrupa perakende pazarından beklentilerimiz yüksek. 2019'da yeni projeler ve iş birlikleri ile pazarda büyümeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
“15 milyar liralık bir pazarın oyuncusuyuz”
Endüstriyel mutfak sektörü bugün baktığımızda; 15 milyar lira pazar büyüklüğüne ulaşan ve 60 bin kişiye istihdam sağlayan dev bir sektör. Çevre ülkeler arasında birinci ve Avrupa’da endüstriyel mutfak ekipmanları üretimi konusunda ikinci sıradayız. İhracatta da aynı şekilde Türkiye olarak oldukça iyi bir konumdayız. Dünya arenasında yenilikçi ürünlerimiz ile boy gösteriyor ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Bu doğrultuda fabrikamıza yaptığımız teknolojik yatırımları sürdüreceğiz.