Gündem - Haberler

Turizm ve Yatırım Dergisi Haber Çalışması Yanıtlayan: Hakan ÖZ/ İnoksan G. Marmara Bölge Müdürü

1 Nisan 2016 Cuma
Turizm ve Yatırım Dergisi Haber Çalışması Yanıtlayan: Hakan ÖZ/ İnoksan G. Marmara Bölge Müdürü

Turizm ve Yatırım Dergisi Haber Çalışması

Yanıtlayan: Hakan ÖZ/ İnoksan G. Marmara Bölge Müdürü

 

1-Firma olarak sizi kısaca tanıyabilir miyiz? Hangi alanda faaliyet gösteriyorsunuz?

Endüstriyel mutfak ekipmanları sektöründe 35’inci yılını geride bırakan şirketimiz, bugüne kadar pek çok öncü çalışmaya imza atmış ve yenilikçi ürünlerini müşterilerinin kullanımına sunmuştur. 20.000 metrekare kapalı alanda son teknolojiyle donanmış bir endüstri üssüne dönüşmüş fabrikamızda sadece Türkiye’deki değil, dünya çapında geniş bir coğrafyadaki müşterilerimiz için üretim gerçekleştiriyoruz.

 

İnoksan bugün dünyanın ilgisini çeken bir Türk markasıdır. Bu yönüyle de rakiplerinden ayrışmaktadır. İnoksan kurulduğu günden bu yana pazar payını sürükleyen, sektöre yön veren ve uluslararası pazarda yer alarak ihracat yapan lider birkaç firmadan biri olmayı başarmıştır.

 

İnoksan olarak, endüstriyel mutfak ekipmanlarında teknolojiye çok önem veriyoruz. Müşteri odaklı yaklaşımlarımız gereği hızlı, kaliteli ve düşük maliyetli üretimleri gerçekleştiriyor, ileri teknoloji içeren makine ekipman ve donanımla ürünlerimizi destekliyoruz.

 

Endüstriyel mutfak sektörü için ürettiğimiz ürünlerden bahsetmemiz gerekirse; Pişirici Cihazlar ve Ekipmanları, INOSMART Fırınlar, Bulaşık Yıkama Makinesi Ekipmanları, İnoksdesign (Açık Büfe ve Servis Hatları), Hazırlama Makineleri, Davlumbazlar - Yer Izgaraları - Yağ Tutucular, Depolama ve İstifleme Üniteleri, Soğutucular, Servis Arabaları ve Çamaşırhane Makineleri ve Ekipmanlarından oluşan geniş bir ürün portföyüne sahibiz. Ayrıca İthal Ürünler kategorisi altında; FrimaVario Cooking Center, BlastChiller, buz makineleri, et doğrama makineleri, gıda dilimleme makineleri, çöp öğütücüler, espresso ve filtre kahve makineleri, hamur açma ve narenciye sıkma makineleri gibi ürünler de portföyümüzde yer alıyor.

 

 

2- Turizm sektörüyle ne zaman çalışmaya başladınız? Sektöre yönelik ne tür çalışmalar yapıyorsunuz?

 

Turizm sektörüyle çalışmamız , turizm hamlesinin başladığı 80 li yılların başında başlamış olup bizim için en önemli sektörlerdendir. Güneyde  başlayan ve gelişen turizm sektöründe mutfak ve açık büfe projelendirilmesi ve uygulama  konusunda önemli bir tecrübeye sahip bir firmayız. Turizmin Türkiye geneline yayılmasıyla İstanbul başta olmak üzere Anadolu’ya yayılankültür turizmi ve  Business otel olarak adlandırılan konaklama otelleri ile  Uluslararası otel markaları Türkiye’ye gelmiş ve yatırım yapmışlardır, bu markalarla önemli bir partnerliğimiz bulunmaktadır.

 

Mutfak , açık büfe, soğuk oda ve çamaşırhane ile turizm sektörünün ihtiyaçlarını karşılamaktayız.

 

 

3- Bu güne kadar hangi turizm projelerinde yer aldınız? (Toplu bir rakam verebilirsiniz. Ayrıca sizin için önemli birkaç tesisin adını da paylaşabilirsiniz.)

 

Kuruluşumuzdan bugüne kadar 35 yıllık süre içerisinde bizim için en önemli sektörlerden biri olan turizmde yurt içinde ve yurt dışında bir çok önemli projelere imza atılmıştır. Mutfak tasarımı konusunda Bursa merkez ofisimizde31 yıllık tecrübesi ile bir mimar arkadaşımız , proje ekibine liderlik yapmaktadır.

Özelikle uluslararası otel markaları Türkiye’ye ilk geldiğinde ithal ürünler  talep etmişler fakat üretim tesislerimizi gezmeleriyle şirketimizin sektöre bakışı, kalite anlayışı ve en önemli faktörlerden biri olan Türkiye geneline yayılan 80 servisimiz ile İnoksan’ın pişirici guruplarını, bulaşık makinalarını ve fırınlarını tesislerinde kullanmaya başlamışlardır.

 

Sadece Türkiye de değil yurt dışında da St.petersburg/ Rusya, Tiflis / Gürcistan, Doha/Katar, Brazzaville/ Kongo gibi ülkeler de uluslararası otel markalarının mutfak, açık büfe, soğuk oda ve çamaşırhane projeleri anahtar teslimi olarak yapılmaktadır.

 

4-Toplam faaliyet alanınız içinde turizm sektörünün payı ne kadardır? Sektöre ilişkin planlamalarınız nelerdir?

 

Ciromuzun % 65’ini kendi ürünlerimizle sağlıyoruz. Geri kalan %35’ini yurt içi ve yurt dışındaki distribitörlüğünü yaptığımız firmalarla sağlıyoruz. Turizm %25’ini kapsıyor

 

 

5- Çalıştığınız diğer sektörlerle karşılaştırdığınızda turizm sektörünün artıları, eksileri

 

Diğer sektörlerle  karşılaştırdığımız da  kapasite, işletme tarzı vb. konularda  otel yatırımları çok farlılık göstermektedir. Tecrübe, ürün çeşitliği , tasarım bilgilerini kullanarak farklı çözüm ortaklığı sunabilmektedir ki bu bizi çıkan sonuç yönünden mutlu etmektedir.

 

Eksi olarak değil fakat özelikle güneydeki otel açılış tarihleri belli olmasına karşın , mutfak siparişlerinin geç verilmesi bahar aylarında üretim ve planlama olarak bizleri zorlamaktadır.

Diğer bir sorun uluslararası otel markalarından biri ile franchise ve management  anlaşması yapan yatırımcılardır. Projeler için  yurtdışından onay alma sürecini önemsemekte, onay almadan  heyecanla işe başlamaktadırlar, fakat sonuçta zaman ve maddi olarak çok büyük kayıplar yaşanmaktadır.

 

 

6- Novotel İstanbul Bosphorusprojesine nasıl dahil oldunuz? Kısaca hikayesini anlatır mısınız?

Afken GYO müteahhitliğinde projenin uygulamacısı DGD Mühendislik ile olan işbirliğimiz nedeniyle İnoksan olarak Novotel İstanbul Bosphorus projesine dahil olduk.

 

7- Bu tesiste ne tür çalışmalar yaptınız? Projenin toplam değeri ne kadar oldu?

DGD Mühendislik ve Afken GYO ile yapılan ortak toplantılarda şantiye kontrolleri, proje, kapasite, işletmeye uygun ekipman listesi ve Haccp kurallarına uygunluğunda mutabık kalındıktan sonramüteahhit firma DGD Mühendislik ile sözleşme yapılmıştır.

Şantiye süresince, mutfak duvar imalatlarının projeye uygunluğu ve ekipmanlara ait tesisat kontrolleri yapılmıştır. Mutfak, soğuk odalar, açık büfeler ve bar ekipmanlarına ait tüm konularda şantiye ekibi ile planlı ve takipçi bir çalışma yürütülmüş malzeme sevkiyatından montajına kadar aynı titizlik gösterilmiştir. Accor Hotels yönetiminin işletmeyi devir alması ile tüm ekipmanlara ait aşçı ekibine ve kullanıcılara ürünlerimiz tanıtılarak teslim edilmiştir.Projenin bedeli yaklaşık 600.000,00 TL’dir.

 

8-Tesise özel bir üretiminiz ya da hizmetiniz oldu mu? Bu projede “ilk”iniz var mı?

 

Projenin devam eden teras mutfak bölümünde otel yönetimi yeni bir işletme anlayışı ile  çok farklı bir konsept ve farklı lezzetler ile müşterilerine hitap edecektir.

Proje tasarımları; işletmecilerin özel istek ve tecrübeleri ile İnoksan’ın sektörde ki deneyimi ile birleşerek ortak bir sinerji oluşturulmaktadır.Novotel Zincirlerinde ilk olacak bu projenin çalışmaları devam etmektedir.

 

9 - Novotel İstanbul Bosphorussize göre nasıl bir tesis oldu? Tedarikçi gözüyle genel bir değerlendirme yapar mısınız?

 

Novotel İstanbul Bosphorus konaklama, iş gezisi, toplantı ve turistik amaçlı ziyaretlerde tercihiniz olacaktır.Otel Karaköy’ün merkezinde konum itibari ile tarihi yerler, boğaz ve limanlara çok yakın mesafededir.Otele geldiğinizde sizleri güleryüzlü personeli karşılayacak, sıcak atmosferi ve modern tasarımı ile kendinizi rahat ve huzurda hissedeceksiniz.

 

Haberde firmanızın künyesine de yer vereceğiz. Lütfen kısa olarak aşağıdaki tabloyu doldurur musunuz?

KÜNYE  
Firma Adı  İnoksan Satış Pazarlama San. Ve Tic. A.Ş
Faaliyet Konuları Endüstriyel Mutfak ,açık büfe, soğuk oda ve çamaşırhane
Mal veya Hizmet Verdiği Sektörler Turizm, cafe, restoran, catering, medikal, eğitim gibi gastronominin olduğu tüm sektörle de etkin projeler üretmekteyiz.
Markalar 60 markanın Türkiye temsilciliğini yapmaktayız.
Turizm Sektörüne Yönelik Özel Ürün veya Hizmet  
Turizm Sektöründeki Referanslar Kolin Otel / Çanakkale, Crown Plaza/Bursa,MariGoldTermal SPA Hotel / Bursa, BofHotels  Uludağ Ski, Marrion Hotel / İnegöl,Akrones TermalResort Otel / Afyon ( Açılış 2016 ), Budan Termal SPA Hotel / Afyon