Gündem - Haberler

İnoksan’dan endüstriyel mutfağın merkezi İtalya’ya çıkarma

20 Ekim 2015 Salı
İnoksan’dan endüstriyel mutfağın merkezi İtalya’ya çıkarma

İnoksan, 23-27 Ekim tarihlerinde endüstriyel mutfak sektörünün
önde gelen ülkelerinden İtalya’da gerçekleşecek
Host Milano Fuarı’nda yeniliklerini sergileyecek.

Türkiye’deki çıkışını 1980’lerde yaşanan turizm patlamasıyla yapan Endüstriyel Mutfak Sektörü, aradan geçen zaman zarfında dünyada hatırı sayılır bir konuma geldi. Bugün yaklaşık 1 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşan sektör, Avrupa’daki üreticiler arasında ilk 4’te yer alıyor.

65 bin kişiye istihdam yaratan, küçüklü-büyüklü 500’e yakın imalatçı firmanın faaliyet gösterdiği Endüstriyel Mutfak Sektörünün ihracatı ise yıllık 200 milyon dolar düzeyinde bulunuyor.

Türk firmalarından İtalyan rakiplerine ‘hodri meydan’

Ürün kalitesi ve tasarım olarak öne çıkan sektörün, bazı ürünlerde, bu sanayinin önde gelen ülkelerinden biri olan İtalya ile rekabet edebilecek konumda olması, hatta Türk firmalarının İtalya’ya ürün satması, Türkiye adına gurur verici bir gelişme.

Bu olumlu gelişmede büyük katkısı olan, 35 yıldır hayata geçirdiği yeniliklerle sektöre yön veren İnoksan, sektörün dünya çapındaki en büyük etkinliklerinden biri olan Host Milano Fuarı’nda bu yıl da Türkiye’yi temsil ediyor. Konaklama endüstrisine ekipman sağlayan şirketlerin profesyonellerle buluştuğu önemli bir platform olan Milano Host Fuarı’nda İnoksan, bu yıl ilk kez Monoblok Pişirici Grubu ve Inosmart’ın dokunmatik ekranlı serisini görücüye çıkaracak. Ayrıca Perfect Serisi’nin yenilenen yüzü de ilk kez Avrupa pazarında tanıtılacak.

Dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerleyen İnoksan’ın bu yıl sektörün önemli etkinliklerinden biri olan Host Milano’da bir kez daha yer alacağını belirten İnoksan Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, şunları kaydetti: “Bugün 5 kıtada 60’ın üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştiriyor ve 100 milyon TL’nin üzerinde ciro elde ediyoruz. Ancak İnoksan kalitesiyle tüm dünyayı sarmak istiyoruz. Bu nedenle Host Milano gibi seçkin platformlarda yer almak, İnoksan için son derece önemli. Hem yeni iş birliği fırsatları geliştirecek hem de eski müşterilerimizle yeniden bir araya gelme şansı bulacağız.”