Gündem - Haberler

Dünya Mutfağının İki Gözdesi: Gaziantep Ve İnoksan

8 Şubat 2021 Pazartesi
Dünya Mutfağının İki Gözdesi:  Gaziantep Ve İnoksan

 

Dünyanın en seçkin mutfaklarından biri olan Türk mutfağı, hem lezzet hem de çeşitliliğiyle öne çıkıyor.  Kadim medeniyetlere ev sahipliği yapan Anadolu’nun bu zengin çeşitliliği mutfağıyla da kendini gösteriyor. Bu şehirler arasında ilk akla gelen kentlerden Gaziantep, 2015 yılından bu yana Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağı"nda yer alarak dünyanın ilgisini çekiyor. Zengin mutfak kültürüyle dünyanın dört bir yanındaki dokuzuncu kent olarak UNESCO gastronomi listesine giren Gaziantep, giderek lezzet turuna çıkan turistlerin öncelikli destinasyonu haline gelmeye başladı. 41 yıllık tecrübesi ile mutfakların kalbide yer alan İnoksan, Gaziantep’in eşsiz lezzetlerinin hazırlanması için dönemin ihtiyaçları doğrultusunda hızla gelişiyor.

 

Gaziantep’in dünyaca ünlü tatlarının yerel halka ve tüm turistlere sunulması için İnoksan, endüstriyel mutfak alanındaki 41 yıllık tecrübesi ile şehrin kalbinde yer alan mutfakları inşa etmeye devam ediyor.  Pandemi döneminde geliştirilen özel ürünleri ve 35’in üzerinde özgün tasarım tescilli ürün gamı ile İnoksan, değişen sektör profesyonellerinin ihtiyaçlarına yönelik çözümleri Gaziantep mutfağına sunmaya devam ediyor. İnoksan Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, bir kültür mirası olan güneydoğu bölgesinin mutfağının en özel lezzetlerini sürekli gelişen teknolojik alt yapı ve pandemi döneminde artan hijyen tedbirleri ile hazırlanmasını sağladıklarını belirtti. Türkiye’nin adını mutfakta beş kıtaya yaptıkları ihracatla İnoksan’ın, birbirinden eşsiz lezzetleri ile de Gaziantep’in duyurduğunun altını çizen Varlık sözlerine şu ifadelerde devam etti; “Derinleşen uzmanlığımız ile onlarca farklı lezzetin tek bir coğrafyada birleştiği yer Gaziantep’te de mutfakların kalbinde yer alıyoruz. Yörenin tadı damakta kalan yemekleri İnoksan fırınlarında pişerek sofralarda yer alıyor.”

 

Pandemide yeme-içme sektörü tüketicilerinin ihtiyaçları, alışkanlıkları ve beklentilerinin hızlı bir dönüşüm sürecine girdiğini belirten Varlık, bireylerin çok daha seçici davranmaya başladığını açıkladı. Varlık; “İnoksan olarak yeni dönemin ihtiyaçlarına yönelik teknolojiyle birlikte ürünlerimizi geliştirdik. Tüm dünyayı kendine hayran bırakan Gaziantep’in eşsiz lezzet şöleni ile hazırlanan sofralar ardından koronavirüsü yok eden yüksek sıcaklık teknolojili İnoksan Bulaşık Yıkama Makinaları ile temizleniyor” dedi.

 

Shimall Hotel, Değer Koleji , Bossan Hastanesi , Greenpark Hotel, Şahinbey Belediyesi Aşevi ve

Bilfen Koleji mutfaklarını İnoksan ile hayata geçirdiklerini belirten Varlık; “İnoksan Tek Ben, İnoksan Hüner Mutfak ve İnoksan Baran Bayi, güneydoğu bölgesinde işletmesini, müşterisini ve personelini düşünerek inşa etmek isteyenlerin bundan sonra da tercihi olacak” dedi.